Nieuws

"De comfortroom stimuleert het ontdekken van rustgevende activiteiten"

De comfortroom is een nieuwigheid op De Wending 2, de afdeling voor mensen met stemmings- en/of persoonlijkheidsproblematiek.

Cliënten vinden er een veilige en prikkelluwe ruimte om tot rust in te komen en de tijdens hun behandeling aangeleerde vaardigheden in te oefenen.


 

Soetkin We speelden al lange tijd met het idee om hier een comfortroom te installeren. Tot voor kort beschikten we over twee afzonderingskamers op de afdeling. Op ziekenhuisniveau is het aantal afzonderingen de laatste jaren sterk gedaald en ook op onze afdeling is die trend duidelijk merkbaar.

Daarom hebben we de haalbaarheid onderzocht om van twee afzonderingskamers naar één te gaan en dat bleek te lukken. Zo hebben we ruimte gecreëerd voor een comfortroom.

Siebe We bieden cliënten een inspirerende en comfortabele ruimte. Die stelt hen in staat om bepaalde vaardigheden die tijdens het behandelaanbod aan bod komen, in alle rust verder te oefenen. 

Dat gaat bijvoorbeeld over relaxatietherapie. Veel cliënten krijgen die tijdens hun opname aangeboden.

Wie om één of andere reden moeilijkheden ervaart om die technieken in de eigen omgeving toe te passen, kan ze zelfstandig en ongestoord inoefenen in de comfortroom. Je kan de ruimte zien als een middel om de aangeleerde vaardigheden binnen het therapeutisch aanbod te versterken.

"De ruimte versterkt de aangeleerde vaardigheden binnen het therapeutisch aanbod"

Soetkin Het inspiratiebord in de ruimte helpt je op weg. De zetel is ontworpen om de zintuigen te stimuleren en het lichaam te omhullen, wat zorgt voor een rustgevend effect. Je ervaart er ook een lichtwand met een groen vergezicht. Er is een tablet beschikbaar met daarop apps voor ademhalingsoefeningen en muziek.

Siebe De klemtoon ligt op lichamelijke en mentale rust en het doorbreken van piekeren. Door gebruik te maken van de comfortroom zetten cliënten zelf de nodige stappen om tot rust te komen. Met deze ruimte willen we hun empowerment versterken.

Lees meer

Nieuws

Voorjaarseditie magazine Inzicht online

Alle nieuws uit het ziekenhuis

Nieuws

In dialoog: "Tussen de plooien van de tijd"

Van 1 mei tot 31 oktober kunt u de tentoonstelling In dialoog: "Tussen de plooien van de tijd" bezoeken in de onthaalruimte van het ziekenhuis.

Nieuws

"Iedere ziekteperiode maakt mij sterker. Ik leer mezelf telkens beter kennen."

Op World Bipolar Day staan we stil bij uitdagingen en overwinningen van mensen die leven met een bipolaire kwetsbaarheid. Een van hen is Annelies.

Nieuws

"De comfortroom stimuleert het ontdekken van rustgevende activiteiten"

Ontdek hoe de comfortroom het empowerment van cliënten versterkt.