[volzet] Het komt voor in de beste families - Mathias Vergels & Manu Huylebroeck

donderdag 18 apr
Auditorium Heilig Hart Ieper
€ 12,00
Ticket type

Hoe ervaar je onmacht, angst en verdriet als iemand in je familie of omgeving een ernstig psychisch probleem blijkt te hebben? Wat geeft kracht en wat biedt hoop?

Zanger en acteur Mathias Vergels  (bekend als Lowieke uit ‘Thuis’) en zijn compagnon de route Manu Huylebroeck brengen muziek en verhalen uit hun eigen leven én uit het vorig jaar verschenen boek ‘Het komt voor in de beste families’.

Deze taboedoorbrekende voorstelling is een samenwerking tussen Te Gek!? en Similes.

Praktisch
  • donderdag 18 april 2024
  • auditorium Heilig Hart Ieper, Poperingseweg 16 in Ieper
  • start om 20.00 uur - deuren om 19.15 uur
  • na de voorstelling bieden we een gratis drankje aan in onze cafetaria
Nabespreking

Na de voorstelling wordt voor de geïnteresseerden een nabespreking aangeboden van ongeveer een half uur. De nabespreking gaat over de voorstelling en de impact van psychische problemen op familie en naasten. De begeleiding is in handen van een expert met familie-ervaring.

Over de organisatoren

Similes, familievereniging geestelijke gezondheid, vierde in februari 2023 haar 50-jarige bestaan met de publicatie van ‘Het Komt Voor In De Beste Families’ (Borgerhoff & Lamberigts). Dit openhartige, unieke non-fictieboek biedt de lezer zicht op de impact die mentale problemen onvermijdelijk ook hebben op vrienden en familie van de persoon met een psychische kwetsbaarheid. Het boek ligt aan de basis van deze al net zo buitengewone voorstelling waarmee Mathias en Manu iedereen in het publiek een hart onder de riem zullen steken.De organisatie Te Gek!? doet er al vele jaren alles aan, met Selah Sue als meter en Guy Swinnen als peter, om problemen met geestelijke gezondheid op de ruimst mogelijke schaal bespreekbaar te maken. De herneming van ‘Het Komt Voor In De Beste Families’ komt er na veel vraag en een reeks van 35 uitverkochte voorstellingen in het najaar van 2023.Mathias Vergels: verteller & zang

Manu Huylebroeck: zang & gitaar