Heilig Hart Ieper | At Eternity’s Gate

FILM: Julian Schnabel - At Eternity's Gate

vrijdag 01 okt
14.30 u. en 20.15 u. Auditorium Heilig Hart Ieper
€ 5,00
Ticket type

Inhoud film:

De film gaat op op verkenning naar de worsteling van Vincent van Gogh om te worden begrepen als kunstenaar en richt zich op de periode waarin Van Gogh woonachtig was in het Franse dorpje Auvers-sur-Oise gedurende de laatste maanden van zijn leven.

Wanneer Vincent van Gogh (Willem Dafoe) in 1886 verhuist, met als doel door te breken als kunstenaar, leert hij een avant-gardistische groep kunstenaars kennen, onder wie Paul Gauguin. Maar Van Gogh stuit op onbegrip en afwijzingen en vertrekt uiteindelijk naar Arles in de hoop een nieuw bestaan te bouwen. In zijn zoektocht naar aanvaarding, verliest Van Gogh zich echter steeds verder in een wereld van ziekte en depressie.

Willem Dafoe, die voor deze rol de award won voor beste acteur tijdens het filmfestival in Venetië, kruipt in de huid van de legendarische schilder. De cast wordt aangevuld door onder meer Oscar Isaac (in de rol van Paul Gauguin), Rupert Friend, Mads Mikkelsen, Emmanuelle Seigner en Mathieu Amalrik. De titel van de film komt van Van Goghs werk Op de drempel van de eeuwigheid (voltooid in 1890) dat in bezit is van het Kröller-Müller Museum.

(Bron: www.pathe.nl – Besprekingen o.a. bij Filmtotaal of Cinemagazine)

Inleiding film:

Wouter Moyaert, beeldend therapeut, Heilig Hart Ieper.

Praktisch:

Na de film wordt een drankje aangeboden in de cafetaria.

Mondmaskerplicht is geldig gedurende de volledige vertoning.

Bij vragen: geoffrey.minne@pzheilighart.be